Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći incident

Putnike u vlaku šokiralo ono što je izlazilo iz zvučnika: ''Bilo je jako neugodno i uznemiravajuće''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Putnicima vlaka u Austriji umjesto uobičajenih željezničkih objava nakon provale dvojice osumnjičenika puštani su dijelovi govora nacističkog diktatora Adolfa Hitlera, prenosi Der Standard u ponedjeljak.

Nacionalsocijalističke fraze poput ''Heil Hitler'' i ''Sieg Heil'' šokirale su putnike, potvrdio je glasnogovornik željezničkog operatera OeBB u ponedjeljak nakon napisa u novinama Der Standard.

On je rekao kako je istragom utvrđeno da je dvoje osumnjičenih uspjelo otključati dio vagona s razglasom i potom su s mobitela puštali Hitlerove govore.

''Sve je puštano jako glasno. Bilo je jako neugodno i uznemiravajuće'', rekao je glasnogovornik.

Protiv dvoje osumnjičenika, jasno prepoznatih na kamerama pri izlasku iz vlaka u Beču, pokrenuta je istraga.

Ne zna se kako su došli do ključa, no odbačeno je da su zaposlenici OeBB-a.

''To je standardni ključ koji se koristi diljem Europe te ih vjerojatno ima na desetke tisuća'', kazao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Ilustracija NEKIM RODITELJIMA I POZLILO Djeca izvodila nacistički pozdrav tijekom predstave: Roditelji zgroženi, elitna škola pokušala sve zataškati

Pročitajte i ovo Ilustracija "Problem u proizvodnji" Njemačka vojska slučajno izdala uniforme s oznakama koje su šokirale sve: "Znamo da to javnosti izgleda vrlo čudno"

Ovo je treći incident s razglasom na liniji St. Pölten – Beč u samo nekoliko dana, no u prošlim slučajevima puštane su dječje pjesme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene