Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aung San Suu Kyi proglašena počasnom državljankom Kanade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski donji dom parlamenta jednoglasno je prihvatio prijedlog o dodjeli naslova "počasne državljanke Kanade" burmanskoj oporbenoj čelnici i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi.

Aung San Suu Kyi je "više nego itko" pomogla da se "skrene pozornost međunarodne zajednice na njezinu zemlju", istaknuo je kanadski premijer Stephen Harper u prigodi čitanja prijedloga koji su prihvatile sve političke stranke u donjem domu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna inicijativa VIDEO: Suu Kyi slobodna nakon sedam godina pritvora Slika nije dostupna Reakcijama iz svijeta pridružila se i RH Svijet ogorčen ‘sramotnom’ presudom Suu Kyi

Naslov "počasnog državljana Kanade" do danas je dodijeljen samo bivšem južnoafričkom predsjedniku Nelsonu Mandeli, tibetskom duhovnom vođi Dalaj lami i Raoulu Wallenbergu, švedskom diplomatu koji je u Drugom svjetskom ratu spasio tisuće Židova.

Prijedlog koji su jednoglasno prihvatili kanadski parlamentarni zastupnici još mora dobiti potvrdu Senata kako bi postao pravovaljan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene