Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ashdown: Hartmann iznosi 'odvratne laži i klevete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Paddy Ashdown, nazvao je "odvratnim lažima i klevetama" tvrdnje kako se 2004. godine sastajao s Radovanom Karadžićem i nagovarao ga da se dragovoljno preda umjesto da bude uhićen.

"To je odvratna laž i kleveta", izjavio je Ashdown kako ga u nedjelju citira sarajevski Dnevni avaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži odgodu plaćanja kazne Hartmann najavila žalbu na presudu za nepoštivanje ICTY-ja Slika nije dostupna KZbog objave tajnih podatak Hartmann osuđena zbog nepoštivanja suda u Haagu

U intervjuu kojega je dala beogradskom listu Blic bivša
glasnogovornica Ureda tužitelja Haaškog tribunala Florance Hartmann ponovila je navode iz svoje knjige "Mir i kazna" kako je glavna tužiteljica Carla del Ponte 2006. godine od tadašnjeg njemačkog ministra vanjskih poslova Joschke Fischera dobila informaciju da se Ashdown tajno sastao s Karadžićem.

Do te su informacije, navodi Hartmann, došli njemački obavještajci no njemačka vlada nikada nije dostavila dokaze da se to doista i dogodilo.

"Tko god je iznio takvu tvrdnju ne govori istinu. Dakle, tvrdnja da sam se s Karadžićem susreo 2004. godine i nagovarao ga da se preda lažna je i nečuvena, odvratna kleveta. Posljednji put sam se s Karadžićem vidio 1993. godine", izjavio je Ashdown. 

>> Hartmann: Karadžićevo uhićenje 2004. godine u Beogradu stopirali Amerikanci

Britanski političar je kazao kako je prije dva mjeseca informiran o sličnim navodima iznesenim u knjizi Florance Hartmann te je od njezina francuskog izdavača tražio da se taj dio u narednim izdanjima izbaci.

Florance Hartmann ostaje pak pri svojim tvrdnjama.

"Neka se očituju Fischer i glavna tužiteljica. Oni bolje znaju o čemu se radi, a ja sam samo slušala što su nih dvoje svojedobno razgovarali", kazala je Hartmann odgovarajući na Ashdownove navode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene