Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži odgodu plaćanja kazne

Hartmann najavila žalbu na presudu za nepoštivanje ICTY-ja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica haaškog tužiteljstva Florence Hartmann najavila je Haaškom sudu žalbu na presudu kojom je prije deset dana proglašena krivom za nepoštivanje Suda i osuđena na plaćanje novčane kazne od 7.000 eura.

'Obrana gospođe Florence Hartmann predala je 24. rujna 'Obavijest o žalbi' na presudu od 14. rujna', navodi se u priopćenju njezina odvjetničkog tima koji je zatražio i odgodu plaćanja kazne do završetka žalbenog postupka. Hartmann je proglašena krivom zbog toga što je u svojoj knjizi i jednom članku 2007. odnosno 2008. otkrila tajne podatke vezane uz dvije povjerljive odluke Žalbenog vijeća u predmetu protiv Slobodana Miloševića.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Gotovina: ’Ne brini se, ja sam jak!’ Pregled 2011.: Presuda koja je šokirala Hrvatsku

Njezini odvjetnici navode u priopćenju da su u presudi utvrdili više od 120 činjeničnih i pravnih pogrešaka od toga da su suci u presudi sami proširili optužbu novim elementima kojih nema u optužnici do toga da su Hartmann, kako tvrde, suci presudom uskratili pravo na primjenu općih načela koja priznaje Europski sud za ljudska prava i načela međunarodnog prava s područja ljudskih prava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene