Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza sebe ostavlja golemi deficit

Arnold Schwarzenegger od danas više nije guverner Kalifornije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Funkciju 'guvernatora' Kalifornije nakon sedam godina danas napušta Arnold Schwarzenegger.

Na njegovu stolicu sjest će demokrat Jerry Brown koji je već bio guverner u razdoblju od 1975.do 1983. godine. Pod motom 'poraz nije opcija' kojeg je ponavljao dok je bio na položaju guvernera, 63-godišnji Schwarzenegger ostavlja Kaliforniju s utrostručenim deficitom koji iznosi 28 milijardi dolara i s potporom javnosti od samo 22 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Schwarzi na skijanju slomio nogu Slika nije dostupna Schwarzenegger zakonom zaštitio životinje od vrućine

>> Terminator: Hoćete pušiti marihuanu? Koga briga!

>> Medvedev twittao sa Schwarzeneggerom, pa mu ponudio mjesto gradonačelnika Moskve

Njegovi protivnici kritizirali su fokus politike koji se bazirao na klimatskim promjenama te tvrde da je veću pozornost trebao davati ekonomskim prilikama u državi. Najpoznatiji guverner na svijetu preko Twittera je poručio kako će se nastaviti boriti za reforme te da ne odustaje od pitanja klimatskih promjena i zaštite okoliša.

Pretpostavlja se da će Schwarzenegger karijeru nastaviti objavljivanjem članaka, kao i unovčavanjem svojih javnih nastupa. Na dvije izborne kampanje dosad je potrošio 25 milijuna dolara vlastitog novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene