Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brrr...

Jacenjuk: Europa će se ove zime SMRZNUTI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u srijedu je rekao kako Kijev zna da Rusija planira obustaviti dopremu plina Europi tijekom predstojeće zime, a ta izjava će vjerojatno još pojačati sukob Moskve i Zapada.

Rusija je obustavila dopremu plina Ukrajini u lipnju zbog razmirica oko njegove cijene, no nastavila je opskrbljivati svoje najveće tržište - Europu.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

"Stanje u ukrajinskom energetskom sektoru je teško. Znamo za ruske planove o blokiranju tranzita plina čak i zemljama EU-a tijekom predstojeće zime", rekao je na sastanku vlade, ne otkrivši odakle mu ta saznanja.

'Skupina ruskih vojnika ušla u ukrajinski grad'

Prošle je godine polovina ruskog plina koji se izvozio u zemlje EU-a prolazila preko Ukrajine. Ruski izvoznik plina Gazprom zasad je odbio komentirati Jacenjukovu izjavu, a ministarstvo energetike nije bilo dostupno za komentar.

Ruska doprema plina u Europu preko Ukrajine prekinuta je u zimi 2006. i 2009. zbog nesuglasica između Rusije i Ukrajine oko njegove cijene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene