Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arapske zemlje žele sastaviti popis terorista al Qaede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arapske zemlje su danas, po završetku 10. arapske konferencije o terorizmu u Kairu, najavile da žele sastaviti popis šefova i boraca al Qaede.

Sudionici tog sastanka su u finalnom priopćenju inzistirali na potrebi da se na taj popis uključe i druge skupine povezane s terorističkom mrežom Osame Bin Ladena i pozvali su na zatvaranju svih proterorističkih internet stranica u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posao na 10 godina Riječka tvrtka izvozit će pitku vodu u arapske zemlje Slika nije dostupna Medvedev tvrdi da taj scenarij neće proći 'Stanje na Bliskom istoku može dovesti ekstremiste na vlast'

Finalna deklaracija se također zalaže da se u arapskim zemaljama uvede zakon protiv "nepravovjernih" fatwa (vjerskih opomena), inzistirajući na potrebi tv-programa koji ukazuju na opasnosti terorizma.

Ta konferencija je održana nakon sastanka arapskih ministara unutrašnjih poslova u siječnju koji su inzistirali na potrebi udvostručenja napora protiv terorizma.

Ti ministri su predstavljali 16 od 22 zemlje Lige arapskih država koji su tom prigodom proglasili novi protokol primjene njihove strategije u borbi protiv terorizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene