Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nametnuli embargo

Čuli da priča farsi pa joj odbili prodati iPhone i iPad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodavač u Appleu je 19-godišnjoj djevojci iz Georgie odbio prodati iPhone i iPad kada je čuo da sa svojim stricem priča farsi.

'Pitao me kojim jezikom pričamo i kada sam odgovorila farsi, jer sam iz Irana, odbio mi je prodati iPhone i iPad ',izjavila je Sahar Sabet.

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

Prodavač je u ovom slučaju samo slijedio službenu politiku kompanije, prema kojoj je postavljen embargo prema Kubi, Iranu, Sudanu, Siriji i Sjevernoj Koreji. Apple strogo brani prodaju svojih proizvoda u bilo koju od gore navedenih država, bez prethodnog odobrenja američke Vlade, što je i objavljeno na njihovim službenim stranicama.

>> Sve Appleove novitete u iOS-u Google je predstavio još prošle godine!

Ovdje se ne radi o izoliranom slučaju. U istoj se situaciji našao i Zach Jafarzadeh, kada je pokušavao pomoći kupiti Iphone prijatelju iz Irana. Ogorčen takvim ponašanjem, komentirao je slučaj Sahar Sabet:

'19-godišnjakinja je američka državljanka, koja je pričala jezikom koji se priča u jednoj od zemalja, kojoj je nametnut embargo. To je isto kao da Apple odbija prodati svoje proizvode nekome tko priča španjolski jer je možda sa Kube. Pitaju li prodavači u Appleu svakog Korejca je li rođen u Sjevernoj ili Južnoj Koreji?'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene