Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam zemalja

Anketa: Francuzi najskloniji zabrani nošenja burke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuzi su među stanovnicima sedam zemalja u kojima je provedena anketa najskloniji zabrani nošenja burke, islamskog vela koje pokriva cijelo tijelo žene, na nekim javnim mjestima, po rezultatima koje je objavio Financial Times.

Oko 70 posto ispitanih Francuza reklo je da podupire zabranu nošenja burke, a i većina ispitanika u Europi sklona je donošenju slična zakona u svojoj zemlji. Takvu bi zabranu odobrilo 65 posto Španjolaca i 63 posto Talijana, nešto manje Britanaca (57 posto) i Nijemaca (50 posto). U Sjedinjenim Državama tek 33 posto ispitanika poduprlo bi takav zakon, a manje od 30 posto u Kini.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Francuska odlučuje o zabrani vela

No zato je više od 60 posto Amerikanaca i Britanaca za primjenu skenera za cijelo tijelo u zračnim lukama, kojoj je u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj sklona tek tijesna većina. U Španjolskoj tek 46 posto odobrava tu zamisao. Anketu je između 3. i 10. veljače proveo institut Harris za Financial Times među 7.256 odraslih osoba u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, SAD-u i Kini. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene