444804
444804
444804
444804
444804

MERKEL O NEDAVNIM NAPADIMA 'Oni se rugaju i Njemačkoj i izbjeglicama'

  • , 28.07.2016., 13:37
  • Autor:
  • komentara

Napadači koji su počinili nedavna zvjerstva u Njemačkoj, rugaju se izbjeglicama, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

 
 
 
 
Angela Merkel (Foto: AFP)
Angela Merkel (Foto: AFP)

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je napade koji su se dogodili posljednjih dana u Njemačkoj i svijetu šokantnima. Merkel je istaknuola da su preršeni civilizirani tabui na mjestima na kojima se mogao pronaći bilo tko od nas.

U jeku navedenih događaja i njihovih posljedica, Merkel je najavila i odluku o tome jesu li Njemačkoj nužno potrebne dodatne sigurnosne mjere.

Njemačka kancelarka je poručila da dvojica napadača u Njemačkoj, koji su i sami bili izbjeglice, zapravo su se izrugivali Njemačkoj i drugim izbjeglicama. "Teroristi žele naštetiti našoj spremnosti da primimo ljude. Protiv toga ćemo odlučno ustrajati", rekla je Merkel.

Prije poduzimanja bilo kakve konkretne mjere, Merkel poručuje, mora se provesti sveobuhvatna analiza. Na to je dodala da je Njemačkoj potreban bolji sustav ranog upozorenja na terorističke prijetnje.

Merkel je istaknula i da se mora poboljšati i proces pripreme migranata. Ističe da će se Njemaćka nakon svih nedavnih napada, moći nositi s tom kušnjom. "Mi to možemo. Uvjerena sam da možemo uspjeti u toj povijesnoj zadaću", ponovila je.

Osvrnula se i na puč u Turskoj te istaknula da se nakon takvog događaja nužno moraju pronaći njegovi predvodnici.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se