Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborna pobjeda

Angela Merkel: Ovo je super rezultat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel nazvala je svoju izbornu pobjedu 'super' te dodaje da je još rano razgovarati o koalicijskim planovima.

'Ovo je super rezultat', rekla je kancelarka Merkel nakon što su objavljeni prvi neslužbeni rezultati parlamentarnih izbora u Njemačkoj, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Slika nije dostupna Nije ga očekivao SPAČKA U EUROPSKOM PARLAMENTU Smjestio predsjedniku EK i zaradio pljesak

>> Izbori u Njemačkoj: Merkel ostaje najmoćnija žena Europe

'Dokazali smo da je CDU stranka ljudi, a to je ovog vikenda dokazala i CSU. Učinit ćemo sve što možemo zajedno u sljedeće četiri godine da bi to bile uspješne godine za Njemačku', kazala je Merkel te pozvala okupljene da pričekaju službene rezultate. Tek će potom, kaže, donijeti konkretne odluke o koaliciji.

Prema prvim prognozama javnih TV postaja ARD i ZDF, demokršćanska Unija CDU/CSU kancelarke Angele Merkel uvjerljivi je pobjednik parlamentarnih izbora u Njemačkoj dok Unijin dosadašnji koalicijski partner Liberalno-demokratska stranka (FDP) nije uspjela prijeći izborni prag tako da sve ukazuje na formiranje tzv. 'velike koalicije' između Unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene