Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uništiti ćemo sustav dominacije'

Anarhisti preuzeli odgovornost za bombe u Rimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska anarhistička skupina preuzela je odgovornost za eksplozije dvaju paketa bombi u švicarskom i čileanskom veleposlanstvu u Rimu.

'Uništit ćemo sustav dominacije, živio FAI, živjela anarhija', stoji među ostalim u poruci skupine Neformalna anarhistička federacija (FAI) koju je pronašla policija nakon očevida u čileanskom veleposlanstvu. Poruku je potpisala 'revolucionarna ćelija Lavrosa Fountasa', nazvana po grčkom anarhistu koji je u ožujku stradao u okršaju s policijom.

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

>> Eksplodirale bombe u ambasadama u Rimu: Ovo je val terorizma

FAI je poznata talijanskoj policiji, a u prosincu 2009. godine ta je skupina postavila eksplozivnu napravu koja je aktivirana u blizini milanskog sveučilišta ali nije bilo žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene