Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Zaštita interesa

Ivana Petrović o presudi Šešelju: "To je kompromis međunarodne politike i prava. Šešelj je ipak Vučićev politički otac"

Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Presudu ratnom zločincu Vojislavu Šešelju komentirala je za Dnevnik Nove TV i urednica rubrike vanjke politike Dnevnika Nove TV, Ivana Petrović.

"Iz presude Vojislavu Šešelju iščitava se kompromis. Kompromis međunarodne politike i međunarodnog prava. To iščitavam kroz činjenicu da udruženi zločinački pothvat, kojeg je Šešelj bio član, nije prošao u žalbenom postupku i to za zločine koji su počinjeni na području Hrvatske i BiH.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Ivana Petrović istaknula dvije mogućnosti i poručila: "Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske" Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni"

Iščitavam to iz toga što bi, osuditi i proglasiti udruženi zločinački pothvat u predmetu Šešelj, značilo članom udruženog zločinačkog pothvata apostrofirati srbijanskog predsjednika Vučića i dobar dio njegove stranačke nomenklature.

Šešelj je, podsjetimo, ipak Vučićev politički otac.

Zemljama EU i NATO saveza čija politika itekako ima utjecaj na rad Tribunala, u interesu je da sad Srbija sa svojim novim, europskim licem, što prije prizna Kosovo i provede njihov ključan interes.

Da bi Vučić to napravio, njemu kod kuće treba Šešelj, koji mu u parlamentu pod kontrolom drži i svoje radikale, i dveri i mnoge druge grupacije. kao što vidimo, on to poprilično uspješno radi, jer šešelj, otkad je ušao u parlament gotovo nikad nije rekao ni riječi protiv Aleksandra Vučića."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene