Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put od Hladnog rata

Amerikanci stižu s teškim naoružanjem u Europu koju žele zaštititi od Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon bi mogao rasporediti tenkove, oklopne transportere i drugo teško naoružanje za oko 5000 vojnika u nekoliko baltičkih i istočnoeuropskih država kako bi odvratio moguću rusku agresiju, objavio je u subotu The New York Times.

Pozivajući se na američke i savezničke dužnosnike, list navodi da će, bude li prijedlog odobren, to biti prvi put od Hladnog rata da Washington razmješta teško naoružanje u novim članicama NATO-a u istočnoj Europi koje su nekada bile dijelom sovjetske sfere utjecaja.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Testiranja i tenzije Sjeverna Koreja ispalila krstareće rakete prema Japanskom moru

Pentagon ponovno poziva Kinu da obustavi vojne aktivnosti u Južnom kineskom moru

Prijedlog bi trebao biti odobren prije sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu ovaj mjesec, navodi list, pozivajući se na visoke dužnosnike.

Oprema za oko 150 vojnika po tom bi prijedlogu trebala biti raspoređena u svakoj od tri baltičke republike, Litvi, Latviji i Estoniji, a za oko 750 vojnika u Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i možda Mađarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene