Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na izbacivanje

Amerikanci preporučili evakuaciju iz Sudana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Sudanu najavilo je dobrovoljnu evakuaciju osoblja koje nije nužno i obitelji djelatnika, kao odgovor na sudansko izbacivanje više od deset nevladinih organizacija aktivnih u Darfuru.

'State Department je odobrio odlazak osoblja koje nije nužno i obitelji zaposlenih u veleposlanstvu Sjedinjenih Država do sljedeće obavijesti, navelo je veleposlanstvo u priopćenju. Ta mjera je odgovor na izbacivanje koje su poduzele vlasti Kartuma protiv nevladinih organizacija, rekao je jedan neimenovani američki dužnosnik.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

>> 'Sudanska politika se neće promijeniti zbog Međunarodnog kaznenog suda'

>> Kina traži ukidanje uhidbenog naloga protiv Al Bašira

Sudanske vlasti su odlučile protjerati 13 međunarodnih nevladinih organizacija aktivnih u Darfuru i zatvorile su tri lokalne organizacije nakon što je Međunarodni kazneni sud izdao uhidbeni nalog protiv predsjednika Omara al-Bašira za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Darfuru. Oko 2.000 Amerikanaca živi u Sudanu, prema podacima agencije France presse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene