Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američko Veleposlanstvo u BiH ograđuje se od nekadašnjeg stručnjaka CIA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanstvo SAD-a u BiH ogradilo se od izjava nekadašnjeg stručnjaka CIA-e za Balkan Stevena Meyera u kojima je on najavio mogućnost raspada BiH u sljedećih pet godina.

Steven Meyer koji je trenutačno profesor washingtonskog Sveučilišta za nacionalnu obranu, u intervjuu Dnevnom Avazu u prošlu subotu je između ostalog izjavio kako su "male nade da BiH opstane kao država", te da je "vrlo vjerojatno da za pet godina BiH neće postojati kao država".

Pročitajte i ovo Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?" Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi

Američko Veleposlanstvo u BiH je u priopćenju, koje u ponedjeljak prenose tiskovine u BiH, istaknulo kako Meyerovi stavovi ni na koji način ne predstavljaju stavove vlade SAD-a.

"Mi smo zgroženi da je prof. Meyer izrekao tako neupućena i nerazborita gledišta. Politika SAD-a o budućnosti BiH je vrlo jasna. BiH je međunarodno priznata, suverena država čije granice su jasno uspostavljene. Daytonski i mirovni sporazum ne dopušta secesiju bilo kojeg dijela zemlje (BiH)", navodi se u priopćenju Veleposlanstva SAD-a u BiH. Pri tomu se naglašava da će Vlada SAD-a nastaviti podupirati Daytonski sporazum.

"Bilo koja naznaka da bi referendum o secesiji mogao biti održan u Republici Srpskoj ili bilo kojem drugom dijelu BiH, neprihvatljiva je i opasna. Secesija ni pod kojim okolnostima nije opcija", upozorilo je Veleposlanstvo SAD u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene