Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Oku ugodan''

Raspisan natječaj za zid na granici s Meksikom, evo kako mora izgledati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo domovinske sigurnosti raspisalo je natječaj za idejno rješenje zida s Meksikom, navodeći kako bi bilo idealno da je visok devet metara, a dio okrenut prema SAD-u "oku ugodan".

Zid koji bi trebao zaustaviti ilegalne migrante jedno je od glavnih i vrlo kontroverznih predizbornih obećanja predsjednika Donalda Trumpa.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Trump je obećao da će Meksiko vratiti SAD-u novac uložen u gradnju zida, što je Meksiko više puta odbacio.

Bijela kuća je ranije ovoga mjeseca zatražila za ministarstvo domovinske sigurnosti dodatne tri milijarde dolara, od čega bi se dio utrošio za zid na granici.

Prema dokumentu objavljenom na inernetskim stranicama Agencije za carinu i zaštitu granice, zid bi trebao biti visok 9 metara, izgrađen od betona i izgledati "impozantno".

Prihvatljiva je i visina iznad 5,5 metara, a zid mora biti takav da se ljudi po njegu ne mogu penjati ili ga izbušiti, piše u dokumentu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene