Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WikiLeaks pokrenuo novi skandal

Afganistan: Amerikanci maloljetnike prodavali za seks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal 'iscurio' je iz dokumenata koje je objavio WikiLeaks.

Naime, prema onome što piše u dokumentima, a prenose City State Times i The Guardian, pripadnici američke privatne zaštitarske tvrtke DynCorp, koja je sudjelovala u obuci afganistanskih snaga reda, uključeni su u 'aktivnosti' u kojima su mladi muški Afganistanci bili izloženi seksualnom nasilju i ponižavanju.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

>> Haker: WikiLeaks je rat građana protiv svjetskih vlada

Naime, pripadnici te tvrtke, prema dokumentima koje je objavio WikiLeaks, bili su svodnici dječaka za afganistanske policajce u regini Kunduz. Dječaci, u dobi od 8 do 15 godina, upućivani su na zabave kako bi izvodili tradicionalne plesove, koji su talibani zabranili.

Pohotni i drogirani stariji muškarci

Dječaci su prije izvođenja točke bili našminkani i obučeni u ženske haljine te su izvodili lascivni i zavodljivi ples pred mahom starijim, često drogiranim muškarcima. Nakon plesa, dječaci su putem aukcije dodjeljivani 'klijentima' za seksualno iskorištavanje i čak silovanje.

 

Ovo, kako piše City State Times, nije prvi puta da su pripadnici tvrtke DynCorp optuženi za slične nečasne radnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene