Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10-ak ljudi

Američki vojni tim u Ukrajini radi istrage pada MH17

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manji američki vojni tim doputovao je u Kijev radi pomoći u istrazi rušenja malezijskog zrakoplova MH17, objavile su Sjedinjene Države u utorak, ali moguće je i da sudjeluju u uvježbavanju ukrajinskih vojnika.

Tim od desetak ljudi, koji uključuje specijalne operacije, logistiku, komunikacije i planiranje djelovat će u Kijevu i neće odlaziti na mjesto nesreće u borbenoj zoni na istoku Ukrajine.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Pentagon je prošloga tjedna najavio da će od Kongresa zatražiti 19 milijuna dolara za program uvježbavanja nekoliko postrojba ukrajinske Nacionalne garde za "unutarnju obranu". Taj zahtjev zastupnici još nisu odobrili.

Ovako je tekao prvi razgovor Obame i Putina nakon pada MH17

Washington već duže vrijeme pomaže uvježbavanju ukrajinskih vojnika, ali dosad nije slao vojnike u Ukrajinu, osim stalnog osoblja u veleposlanstvu od ruskog pripojenja Krima u ožujku.

Glasnogovornik zapovjedništva američkih snaga u Europi, mornarički kapetan Gregory Hicks rekao je da će tim savjetovati američko veleposlanstvo u Kijevu o mogućoj potpori SAD-a Nizozemskoj, Maleziji i Australiji u istrazi pada MH17. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene