Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pogrdno nas naziva'

Američki ulagači: Obama antiposlovno orijentiranim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ulagači u velikoj većini vide predsjednika Baracka Obamu kao antiposlovno orijentiranog i dovode u pitanje njegovu sposobnost da upravlja financijskim krizama, prema anketi Bloomberg Newsa.

Globalna tromjesečna anketa ulagača i analitičara koji su pretplatnici Bloomberga, pokazala je kako 77 posto američkih ispitanika smatra da je Obama previše antiposlovno nastrojen, a četiri do pet ispitanih je samo donekle ili uopće nije uvjereno u njegovu sposobnost da upravlja financijskom krizom. nketa je također pokazala ukupan pad odobravanja za Obamu godinu dana nakon što je preuzeo dužnost. Povoljno mišljenje o njemu ima samo 27 posto američkih investitora. U listopadskoj anketi, 32 posto ulagača u SAD-u imalo je pozitivan dojam o predsjedniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki uspjeh mladog inovatora Počeo je iz garaže, a sada u njegov projekt žele uložiti tri milijuna kuna Slika nije dostupna Još ima problema Osjeti se napredak: Bit će novih ulaganja i radnih mjesta

‘Dobro potkoženi macani bankari’

‘Ulagači više ne osjećaju da mogu vjerovati svojim instinktima za preuzimanje rizika’, rekao je jedan od ispitanika ankete - David Young, izvršni direktor brokerske kuće u New Yorku. oung je kao razloge naveo Obamine napore za smanjenje bonusa i zarada, davanje većeg prioriteta reformi zdravstva umjesto zapošljavanju, te njegove planove za ‘oporezivanje bogatih ili prodornih’. o riječima Carlosa Vadilla, analitičara pri Wells Fargo Securities LLC. u San Franciscu, Obama je u ‘stalnom ratu’ s bankarskim sustavom, i rabi izraze poput ‘dobro potkoženih macana bankara’ i druga pogrdne nazive ‘da bi opisao poslovni model koji podržava veliki dio Amerike’.

Nakolnost europskih i azijskih ulagača

Izvan SAD-a Obama i dalje dobiva visoke ocjene s tri četvrtine ili više ulagača u Europi i Aziji koji ga gledaju s naklonošću. Zahvaljujući tom povoljnom rejtingu, na globalnoj razini 60 posto ispitanika ima povoljno mišljenje o Obami. Kad je u pitanju njegova sposobnost upravljanja financijskom krizom, 55 posto Europljana navodi da su uglavnom ili vrlo sigurni u tu sposobnost. Među azijskim ispitanicima, 59 posto kaže da su donekle uvjereni ili da nisu uvjereni, dok 38 posto vjeruje u njegove sposobnosti. Godinu dana nakon stupanja na predsjedničku dužnost, Obama se suočava s visokom stopom nezaposlenosti oko 10 posto i saveznim proračunskim deficitom koji je prošle godine narastao na 1.400 milijardi dolara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene