Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rutinska kontrola

"Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

Američki predsjednik Joe Biden bio je na sistematskom pregledu.

Prošao sam, rekao je američki predsjednik Joe Biden (81) nakon što je obavio godišnji sistematski pregled u vojnoj bolnici u Marylandu, unatoč zabrinutosti javnosti da nije sposoban za još jedan mandat za koji će se boriti na izborima u studenome.

"Ništa drugačije nego lani", komentirao je Biden nalaze pred novinarima vrativši se u Bijelu kuću. "Sve je odlično“, dodao je.

Predsjednik Biden je i dalje "sposoban za dužnost" i u stanju je izvršati sve obaveze bez iznimke ili prilagodbe, napisao je liječnik u sažetku ovogodišnjeg pregleda koji je objavila Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima da nije obavio pregled kognitivnih funkcija niti da mu je potreban.

Na pitanje bi li američki narod zbog nečega trebao bit zabrinut, Biden se našalio na račun svojih godina. "Hm, pa možda da misle da izgledam premlado", rekao je Biden.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik

Predsjednik Biden u slobodno vrijeme voli igrati golf i voziti bicikl, no njegovi problemi s izražavanjem i fizičkim zdravljem te pozna dob doveli su u pitanje njegovu sposobnost da obavlja dužnosti vrhovnog zapovjednika američke vojske.

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Joe Biden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, 77-godišnjim Donaldom Trumpom, na izborima 5. studenog.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trumpova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Nikki Haley, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene