Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvili administraciju

PROCURILI DOKUMENTI IS-A Ovako pokušavaju postati legitimna država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se trude održati razinu administracije, pitanje je koliko ona doista funkcionira.

Tajni dokumenti IS-a pokazali su kako je ova skupina uspostavila relativno visoku razinu administracije u nastojanju da samoprozvani kalifat pretvori u legitimnu državu

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Teroristi su, čini se, uspostavili nešto nalik na ministarstva zdravstva obrazovanja i financija, a održavaju i 15-dnevne obuke za 'veterane'.

Glavni u nizu dokumenata zove se 'Principi administracije Islamske države' a njegove temelje čine upute za obuku skupina javnih činovnika.

'POMOZITE NAM PRONAĆI ŽIVOT' Zastrašujuća stvarnost života u sirijskom gradu

'Država zahtjeva islamski način života, ustav temeljen na Kuranu i sustav kojim će se sve to implementirati', stoji u glavnom dokumentu.

Dio dokumenata odnosi se i na uspostavu sustava zdravstva, no među zanimljivijima je svakako onaj koji se odnosi na obuku djece vojnika.

Oni otkrivaju kako će se djecu učiti rukovanju oružjem, a onima koji se istaknu dodijelit će sigurnosne zadatke kao što su patroliranje.

Propaganda prikazuje tu djecu kako trče, penju se i pužu na zahtjevnim terenima te poziraju s kalašnjikovima ispod zastave IS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene