Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva nakon ukidanja zabrane

Američki mediji objavili prve fotografije lijesova s posmrtnim ostacima vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijes prekriven američkom zastavom s tijelom 28-godišnjeg američkog vojnika ubijenog u Iraku jedna je od prvih fotografija što su je objavili američki mediji, nakon što je ministarstvo obrane ukinulo odredbu o zabrani objavljivanja u medijima takvih fotografija.

Poginuli vojnik Israel Candelaria Mejias, podrijetlom Portorikanac, poginuo je 5. travnja u Bagdadu.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

Američki ministar obrane Robert Gates u veljači je ukinuo kontroverzni politiku uvedenu 1991. kojom se prikazivanje u medijima lijesova prekrivenih američkom zastavom s tijelima američkih vojnika poginulih u borbama i vraćenih u SAD, strogo zabranjuje.

Gates je obiteljima poginulih omogućio da sami odluče hoće li dopustiti medijima fotografiranje ili snimanje lijesa svojih bližnjih u zračnoj luci u Doveru, u američkoj državi Delaware gdje se zrakoplovima prebacuju posmrtni ostaci poginulih američkih vojnika s bojišta iz cijelog svijeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene