Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana od 24 sata

Američki i europski letovi za Izrael ponovno u opticaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) ukinula je u četvrtak zabranu letenja u Izrael američkim zrakoplovnim prijevoznicima, a nakon nje je i Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) odustala od preporuke o izbjegavanju letenja u tu zemlju.

FAA je ipak upozorila na 'vrlo nestabilnu situaciju' u tom području, a EASA je pozvala prijevoznike da 'stalno provjeravaju razinu moguće opasnosti za zrakoplove'.

Pročitajte i ovo Aerodrom u Münchenu Problemi zbog vremena Ledena kiša zatvorila važan europski aerodrom, otkazani letovi Slika nije dostupna Štrajk pilota Otkazano 212 letova Air Francea

'FAA je ukinula ograničenja za američke letove prema zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu i iz nje, poništivši time naredbu posadama koju je nešto prije tijekom dana ponovila', stoji u priopćenju koje je FAA objavio u srijedu navečer.

Nakon pada palestinske rakete blizu telavivske međunarodne zračne luke, američka agencija je u utorak na 24 sata prvi put zabranila te letove, a letove prema Izraelu do četvrtka potom je obustavila većina međunarodnih velikih avioprijevoznika.

Srušio se alžirski zrakoplov sa 116 osoba!

Air France je u četvrtak objavio da ostaje pri obustavi letova u Izrael 'do nove odredbe', sve dok francuska Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo (DGAC) ne ukine svoje naputke, prenosi AFP.

'Air France ostaje pri istom stajalištu za danas (četvrtak) i do nove odredbe, sve dok DGAC ne ukine svoje naputke', rekla je za AFP glasnogovornica francuskog zračnog prijevoznika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene