Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon osam godina rata

Američki general: Talibani sve jači, ishod je neizvjestan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobuna u Afganistanu jača i uspjeh borbe protiv talibana ne može se uzeti 'zdravo za gotovo', rekao je general Stanley McChrystal, zapovjednik snaga SAD-a i NATO-a u Afganistanu.

Procjenjujući osmogodišnji rat, McChrystal je rekao da je stanje ozbiljno i da vrijeme istječe, iako je također upozorio da bi brzopleti potezi bili štetni. 'Stanje je ozbiljno i tu riječ upotrebljavam vrlo, vrlo oprezno', rekao je general pred vojnim i obrambenim stručnjacima na Međunarodnom institutu za strateške studije u Londonu.

Pročitajte i ovo Žena iz Afganistana pokušavaju spasiti živu glavu Kaos u Afganistanu i dalje traje, ljudi uplašeni: "Nemam nikakvu garanciju za život. Ne znam hoće li nam talibani dopustiti disati" Slika nije dostupna ugled u ruševinama Pad Afganistana u ruke talibana imat će globalne posljedice: "Kad vidite da se sve urušilo u devet dana, to znači da ondje nije bilo ništa doli kuće od karata"

>> Tajni dokumenti otkrili: 'Gubimo rat u Afganistanu'

'Ni uspjeh ni neuspjeh naše misije pomoći afganistanskome narodu i vladi ne mogu se uzimati zdravo za gotovo', upozorio je američki general. 'Moja je procjena, uza sve vojno znanje, da se stanje u nekim aspektima pogoršava, ali ne u svim', naglasio je McChristal. Upozorio je da je nasilje diljem zemlje poraslo, 'ali ne samo zbog većeg broja koalicijskih vojnika nego i stoga što jača pobuna'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene