Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Skandalozno ponižavanje'

Američki Bošnjaci traže istragu i Jeremićevu suspenziju zbog sviranja 'Marša na Drinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su od UN-a tražili (i dobili) ispriku zbog sviranja 'Marša na Drinu' na proslavi koju je organizirao Vuk Jeremić, američki Bošnjaci traže istragu i javnu osudu odgovornih.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike bio je uputio protestno pismo glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu, u vezi skandalaznog sviranja pjesme 'Marš na Drinu' na proslavi koju je organizirao Vuk Jeremić, bivši ministar vanjskih poslova Srbije, a sada Predsjednik 67. Glavne skupštine Ujedinjenih naroda.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> UN se ispričao zbog 'Marša na Drinu'!

>> 'Izvedba 'Marša na Drinu' bilo je skandalozno ponižavanje'

Ban Ki-moon je putem svog glasnogovornika uputio ispriku uz napomenu da nije znao o kakvoj se pjesmi radi. Američki Bošnjaci sada traže punu istragu i javnu osudu odgovornih. 'Također zahtijevamo hitnu suspenziju gospodina Vuka Jeremića, zbog njegovih namjernih prijestupa koji su uzrokovali ogromnu bol žrtvama genocida i rata u BiH. Treba napomenuti da gospodin Jeremić i dalje poriče bilo kakve zloupotrebe i odbija se ispričati', priopćeno je iz Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene