Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Protuofenziva

Američki borbeni zrakoplovi u Kunduzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska poslala je borbene zrakoplove u sjeverni dio Afganistana u pokrajinu Kunduz, u kojoj su talibani pokrenuli snažnu ofenzivu i potisnuli vladine snage u blizini glavnog grada pokrajine, potvrdili su američki i afganistanski izvori.

"Možemo potvrditi da su američki borbeni zrakoplovi u području Kunduza u protekla 72 sata, nisu još djelovali", kazao je glasnogovornik američke vojske, no odbio je otkriti druge detalje.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici rat u Europi Novi problemi za Ukrajinu! Teška je 1,5 tone: "Ona je pakao. Ne mogu svi naši momci to izdržati" Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana

Saveznička vojna misija u Afganistanu završila je prošle godine i samo je mali kontingent od 1800 vojnika ostao kako bi se borio protiv terorizma. Američka je vojska prošle godine objavila i kako više neće pružati vojnu potporu afganistanskim snagama sigurnosti osim "u iznimnim slučajevima".

Prema službenim izvorima stotine talibanskih militanata napadalo je policijske snage na prilazima glavnom gradu pokrajine Kunduz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene