Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski zviždač opet napada

TRN U OKU RUSKOG PREDSJEDNIKA: 'Putinovi prijatelji su na Olimpijskim igrama pronevjerili milijarde!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni aktivist Aleksej Navalni objavio je izvješće u kojem ruskog predsjednika i njegove prijatelje proziva za pronevjeru golemih količina novca.

Jedan od najpoznatijih ruskih zviždača i oporbenih aktivista Aleksej Navalni objavio je izvješće o korupciji vezanoj uz Olimpijske igre. Prema tom izvješću, prilikom izgradnje olimpijskih objekata pronevjerene su milijarde i milijarde rubalja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) Razgovarao sa Zelenskijim Putin otvoren za mirovne pregovore s Ukrajinom Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema

Navodno se radi o deset objekata za koje su bili prepravljani ugovori kako bi 'Putinovi prijatelji' financijski okoristili. Navalni tvrdi kako su Olimpijske igre koštale 1,5 bilijun rubalja te da je 96% tog novca stiglo iz državnog proračuna.

Čovjek kojeg Putin NE PODNOSI: 'Zajedno smo golema i moćna snaga!'

Putin pak tvrdi nešto sasvim drugačije. Prema njegovim službenim podacima za Olimpijske igre potrošeno je 214 milijardi rubalja od čega 100 milijardi državnog novca. 'To što Putin kaže je nevjerojatna laž', komentirao je Navalni Putinove brojke.

Najskuplja investicija, prema Navalnijevom izvješću, je cesta koja povezuje obalni dio sa skijalištem na Kavkazu. Ona je navodno koštala oko 855,4 milijarde rubalja.

Putin se već ranije susretao s optužbama za malverzacije vezane uz gradnju olimpijskih objekata, no sve ih je odbacivao rekavši kako za takvo što nema dokaza, piše Moscow Times.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene