Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buđenje u 5 ujutro

Navaljni se javio iz arktičkog zatvora i podijelio bizarnu torturu koju prolazi svakog jutra

Aleksej Navalni
Aleksej Navalni Foto: Afp
Aleksej Navaljni iznio je bizaran ritual koji proživljavaju svi zatvorenici IK-3 kolonije u Arktičkom krugu. Naime, oni svakog jutra ustaju u 5 sati kako bi slušali rusku himnu, a potom i pjesmu "Ja sam Rus", izvođača nazvanog Shaman.

Jedan od najžešćih protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Aleksej Navaljni, ponovno je iznio pritužbe na uvjete svojeg zatvora. Ovaj put istaknuo je kako se njega i sve zatvorenike prisiljava svakog jutra slušati pjevanje pop-pjevača bliskog Putinu već u 5 sati.

Navaljni je svoju jutarnju rutinu podijelili na društvenoj mreži X putem svojih bližnjih.

"Svaki dan u 5 sati ujutro čujemo naredbu: ‘Ustani!’, nakon čega slijedi ruska himna, a onda svira druga najvažnija pjesma u zemlji, Ja sam Rus od Shamana", navodi Navalni.

Pročitajte i ovo Novi znak na slovenskim cestama - 3 Mijenjaju se pravila Planirate na put u susjedstvo? Vlada mijenja prometne znakove, objavljeno koje su novosti

Navaljni trenutačno izdržava zatvorsku kaznu daleko na Arktiku. Zatvor je smješten otprilike 60 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga u koloniji IK-3 pored sela Kharp u Jamalo-Nenec regiji. Prema presudi, mogao bi ostati u zatvoru sve do svoje 74. godine. Ovaj istaknuti kritičar tvrdi da su protiv njega podignute lažne optužbe kako bi ga se udaljilo iz političkog života.

U ponedjeljak je Navaljni otkrio da je njegov jutarnji ritam sada obogaćen slušanjem ruske nacionalne himne prije nego što čuje pjesmu Ja Ruskij (Ja sam Rus) izvođača nazvanog Shaman. Riječ je o patriotskoj pjesmi koju izvodi pjevač poznat po podršci Putinu, kako prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Poljski F-16 Napeta situacija Poljska i saveznici digli borbene zrakoplove: "U tijeku je intenzivna aktivnost ruskog zrakoplovstva"

Shaman, čije je pravo ime Jaroslav Dronov, iskoristio je val patriotizma potaknut ratom kako bi postao dominantna figura na državnoj televiziji te se čak ubraja među poznate osobe koje su službeno podržale Putina u njegovoj ponovnoj kandidaturi za predsjednika u ožujku.

Pjesma Ja sam Rus ističe nepokolebljivost i njihovu spremnost da idu do kraja.
Ovaj 32-godišnji pjevač izazvao je kontroverzu u studenom kada je na koncertu zazivao aktiviranje nuklearne bombe, dok je cijeli događaj bio prenošen na državnoj televiziji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene