Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON INAUGURACIJE

Vučić: "Sretan sam ako su mi hrvatska predsjednica i ostali gosti ukrali show. To je u redu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Vučić kazao je da su svi oni "na određeni način bili dio lijepe svečanosti", naglasivši kako ne misli da "to bilo natjecanje, već suradnja i međusobno savjetovanje, kao i dobra volja koju trebamo pokazati".

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je sretan ako su mu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ostali visoki gosti iz regije "ukrali show" na svečanoj inauguraciji u petak navečer u Beogradu, ocijenivši kako to nije bilo natjecanje, nego suradnja, uzajamno savjetovanje i iskazivanje dobre volje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna Dar u crvenom omotu Predsjednica Grabar-Kitarović na inauguraciji predsjednika Vučića uručila poklon prvoj dami

Vučić je, komentirajući navode hrvatskih medija da mu je predsjednica Grabar-Kitarović "ukrala show" na svečanoj inauguraciji, rekao kako je "to u redu", istaknuvši da je sretan što su mu "show ukrali i drugi gosti".

"To je u redu, to su unutarnje stvari. Meni su 'ukrali show' i predsjednica Hrvatske i predsjednik Crne Gore, Makedonije, tri člana Predsjedništva BiH, predsjednik Slovenije Borut Pahor koji je, ipak, našao vremena doći tijekom dana, također i premijeri Mađarske, Austrije, Gabona - i presretan sam zbog toga", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Kazao je da su svi oni "na određeni način bili dio lijepe svečanosti", naglasivši kako ne misli da "to bilo natjecanje, već suradnja i međusobno savjetovanje, kao i dobra volja koju trebamo pokazati".

U Beogradu je sinoć održan svečani prijem u povodu inauguracije srbijanskog predsjednika u Palači Srbija na kojemu se okupilo više od 5000 gostiju - uzvanika iz zemlje i svijeta, predstavnika diplomatskog zbora, političkog i javnog života, među kojima više od 20 šefova država i vlada te visokih međunarodnih dužnosnika.

Ocijenjeno je da je to bilo "najveće okupljanje stranih dužnosnika u Srbiji u posljednja gotovo četiri desetljeća". Vučić je rekao na prijemu povodom svog stupanja na dužnost da je Srbija spremna napraviti iskorak "iz mitologije u budućnost" te da napredak nije moguć bez mira i stabilnosti.

Također je poručio političkim vođama u regiji da je Srbija spremna sa svima "graditi mostove preko provalija prošlosti", gradeći zajedno putove ekonomskog razvoja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene