Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni udar u Nigeru?

"Ako se ne opametite, šaljemo vojsku!": Članovi Predsjedničke garde zatočili predsjednika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Članovi Predsjedničke garde Nigera drže predsjednika Mohameda Bazuma u predsjedničkoj palači u glavnome gradu, koju su u srijedu ujutro blokirala vojna vozila, rekli su sigurnosni izvori.

Oglasilo se predsjedništvo Nigera koje je priopćilo da su neki pripadnici predsjedničke garde uzalud pokrenuli antirepublikanski pokret i da je nacionalna vojska spremna napasti ih ako se ne opamete.

U priopćenju se dodaje da su predsjednik Bazum i njegova obitelj dobro.

Događaji nalikuju na četiri vojne pobune koje su od 2020. pogađale susjedni Mali i Burkinu Faso.

Pročitajte i ovo Policija u stanu gdje su pronašli zlostavljanu djecu Izgladnjeli i prebijeni VIDEO "Ovo je najgori slučaj zlostavljanja djece koji smo vidjeli!": Policija upala u stan i pronašla šestero izmučene djece, dvoje ih bilo u kavezu

Blokirana su i ministarstva smještena blizu predsjedničke palače, a osoblje koje se nalazi u palači nije pušteno u svoje urede, rekli su predsjednički i sigurnosni izvori.

Reutersov izvjestitelj izvijestio je da je u ostatku Niameya mirno, da pristup internetu funkcionira te da se jutarnji promet odvija kao i obično.

Pročitajte i ovo U New Yorku se odlomio dio krana i udario u zgradu Hitne službe na terenu VIDEO Dramatična snimka iz New Yorka: Kran se zapalio pa udario u zgradu, dio pao na ulicu

Pročitajte i ovo Ilustracija Stradun Doživljaj za pamćenje Srbin u Dubrovniku popio kavu pa ostao zatečen: "Je*iga, to je ipak ekskluzivno mjesto"

Ranije državne udare u Burkini Faso i Maliju dijelom je potaknulo nezadovoljstvo zbog neuspjeha vlasti da zaustavi islamističku pobunu koja šteti području Sahela, a to uključuje i Niger.

U ožujku 2021. u Nigeru je spriječen pokušaj državnog udara. Vojska je pokušala zauzeti predsjedničku palaču nekoliko dana prije nego što je Bazum trebao prisegnuti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene