Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iran je prijatelj svim nacijama'

Ahmadinedžad optužuje SAD za tenzije s Arapima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je Sjedinjene Države da žele stvoriti napetosti između Irana i Arapa, dan nakon što su arapske monarhije u Zaljevu pozvale UN da 'prekine iransko uplitanje' u njihove poslove.

'SAD nastoji unijeti neslaganje između šijita i sunita. Žele stvoriti tenzije između Irana i Arapa, ali njihov plan neće uspjeti', izjavio je iranski predsjednik u govoru održanom na godišnjoj smotri vojske.

Jučer je šest zemalja članica Zaljevskog vijeća za suradnju (Saudijska Arabija, Bahrein, UAE, Kuvajt, Katar, Oman), koje vode sunitske obitelji, osudilo 'uplitanje Irana', većinom šijitske zemlje, u njihove poslove.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Te su zemlje pozvale po završetku sastanka u Rijadu međunarodnu zajednicu i Vijeće sigurnosti UN-a da 'prekinu očito iransko uplitanje i provokacije', posebice nakon nemira u Bahreinu.

'Iran je prijatelj sa svim nacijama i želi njihov razvoj. Siguran sam da će nova američka arogantna zavjera propasti', kazao je Ahmadinedžad.

Iranski dužnosnici više su puta osudili slanje saudijskih i vojnika UAE-a u Bahrein i njihovu pomoć režimu u slamanju prosvjeda šijitskog stanovništva od sredine veljače do sredine ožujka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene