Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad: Iran neće napraviti nikakav ustupak zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je, tjedan dana uoči sastanka iranskog predstavnika Saida Jalilija i visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku Javiera Solane, rekao da Iran neće napraviti nikakav ustupak Zapadu u pogledu nuklearnog programa.

"Zapadnjaci žele barem mali ustupak. Moraju znati da iranski narod, koji se do sada opirao, neće napraviti nikakav ustupak koji bi se kosio s međunarodnim pravilima," rekao je predsjednik Ahmadinedžad na skupu u Ardebilu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne kane proizvesti nuklearno oružje Ahmadinedžad pustio u rad prvu tvornicu nuklearnoga goriva Slika nije dostupna 'Nema ustupaka oko nuklearnog programa'

Objasnio je da se u slučaju ikakvog ustupka Zapad nikada ne bi zaustavio i da bi zaprijetio Iranu kako bi ostvario nove ustupke.

Iranski predsjednik je to izjavio prije nego će se sljedećeg tjedna sastati glavni iranski pregovarač za nuklearno pitanje Said Jalili s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom prije Solaninog ključnog izvješća.

Jedan dužnosnik Jalilijevog ureda je rekao da će se susret odvijati sljedećeg tjedna, ali da još nisu određeni točan dan i mjesto susreta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene