Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvari izmakle kontroli

Pogledajte što vidre rade surferima i kupačima: Vlasti i stručnjaci nemoćni, danima love 841

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kalifornijska vidra dospijela je na svjetske naslovnice zbog svoje jedinstvene i zabrinjavajuće interakcije sa surferima.

Posljednjih tjedana fotograf Mark Woodward na Twitteru i Instagramu podijelio je fotografije i videozapise južnih morskih vidri koje jašu na daskama za surfanje koje su "otele" surferima.

Vlasti su posebno zabrinute za jednu morsku vidru, poznatu kao 841, koja je bila uključena u više incidenata i može se vidjeti na videu kako nemilosrdno grize dasku.

Vlastima i stručnjacima za zaštitu divljih životinja još uvijek nije jasno ponašanje petogodišnje vidre, ali kažu da rade na njezinu pronalasku, hvatanju i preseljenju.

Dok su videozapisi i fotografije izazvali šale o vidri, Woodward i američka služba za ribe i divlje životinje upozoravaju da je njezino ponašanje vrlo neobično, te dovodi ljude i životinje u opasnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Vrbovskog Šteta od gotovo 50 tisuća eura! Posjekao 1500 kubika stabala, a onda mu je policija stala na put

"Ovo se možda činiti simpatično i smiješno, ali postaje opasno i bojim se da će morska vidra, koja je rođena u zatočeništvu i puštena kad je bila dovoljno stara, morati biti uhvaćena i živjeti u rezervatu za spašavanje", rekao je Woodward na Instagramu uz fotografiju vidre 841 kako sjedi na dasci za surfanje, piše Guardian.

Savezni i državni odjel za ribe i divlje životinje kaže da su svjesni vidre i njezinih agresivnih tendencija te da surađuju s akvarijem Monterey Bay kako bi pronašli životinju prije nego što joj nađu novi dugoročni dom.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Međimurju 30-ak intervencija FOTO/VIDEO Nevrijeme poharalo Međimurje: Padala jaka tuča, vjetar rušio stabla

Pročitajte i ovo Davor Filipović, Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković i dalje bez odgovora na brojna pitanja o plinskoj aferi: Poručio da Filipović i šef HEP-a stižu u Sabor

Ne znaju što je natjeralo vidru da krene za ljudima u vodi, ali kažu da bi ta vrsta agresivnog ponašanja kod ženki mogla biti povezana s hormonima ili hranjenjem ljudi.

"Iako nema potvrđenih izvješća o ozljedama, zbog vrlo neuobičajenog ponašanja vidre kajakaši, surferi i drugi koji se rekreiraju u tom području ne bi se trebali približavati vidri niti poticati njezinu interakciju", priopćeno je iz organizacije za ribe i divlje životinje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene