Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afera melamin: U bolnici 10.700 kineske djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 10.700 male djece još se u bolnici liječi od bolesti izazvanih konzumiranjem mlijeka s toksičnom kemikalijom melaminom, objavila je Kina i pozvala nadležne službe u inozemstvu da 'znanstveno' ispitaju sigurnost prehrambenih proizvoda.

Kina se još bori s opasnim posljedicama koje je u djece izazvalo mlijeko s melaminom, od kojih je četvero djece umrlo. Liječe se još deseci tisuća djece, a mliječni proizvodi koji sadrže melamin pronađeni su diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Put prema granici PUNO JE OZLIJEĐENIH I BOLESNIH Nepokretnu djevojku obitelj nosi na šatorskom krilu Slika nije dostupna Nakon Provjerenog priveden Od bolesnika izvukao 230.000 kuna: Prodavao im lažni lijek za maligne bolesti

'Svaka zemlja mora sama skrbiti za sigurnost hrane i za zdravlje svojih potrošača', rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Qin Gang.

Pozvao je 'službe da zauzmu objektivan, znanstven pristup u analizi problema'.

Strani potrošači ponovo će steći povjerenje u kineske prehrambene proizvode kako bude jačala kontrole hrane, rekao je glasnogovornik.

Kinesko ministarstvo zdravstva objavilo je da nije bilo novih smrtnih slučajeva nakon smrti četvero dojenčadi. U teškom je stanju osmero od 10.666 djece koja se još liječe u bolnicama.

Ukupno je 36.144 djece otpušteno iz bolnica gdje su primala terapiju za bubrežne bolesti izazvane melaminom.

Agencija Reuters, pozivajući se na svoje podatke, javlja da je gotovo 94.000 djece imalo zdravstvenih tegoba zbog melamina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene