Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem za zaradu

Adidas muči muku: Kako privući stručnjake u njemačku zabit?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adidasu su potrebi vrhunski dizajneri, stručnjaci za brand i tehnički magovi, kako bi poboljšao svoju sliku u javnosti koju ima naspram rivala Nikea. Međutim, vrhunske stručnjake teško je nagovoriti da dođu raditi u središnju Njemačku.

Adidasov tržišni dio kolača preuzima Nike, kojeg potrošači smatraju više cool. Nike je smješten u američkom gradu Portland, dok je sjedište Adidasa u Herzogenaurachu, u saveznoj pokrajini Bavarskoj, potpuno neprivlačnoj stručnjacima kojima plaća više ne igra gotovo nikakvu ulogu, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Novac - 4 Puni (kao) brod Prema podacima Fine, jedna splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u Hrvatskoj - čak 778.670 kuna mjesečno! No u tvrtki to demantiraju Kornati - 3 NAPLAĆIVALI DUPLO Šibensko tužiteljstvo sumnjiči osmoricu iz Nacionalnog parka Kornati. Prodavali duple ulaznice i zaradili više od 460 tisuća kuna

Adidas je stoga pitanje dizajna povjerio lokacijama u SAD-u, a ulaže u nove objekte u Bavarskoj, u kojoj je Adidas osnovao Adi Dassler 1949. godine.

'Potrebno nam je mnogo vrhunskog talenta. Idealno je da rade u tehnološkoj industriji, marketinškoj organizaciji ili da dolaze iz vodećih konkurentskih firmi. Potrebno nam je okruženje koje im je privlačno', rekao je Steve Fogarty, odgovoran za brandiranje zaposlenika i digitalnu regrutaciju.

Milijarder svojim radnicima omogućio nešto fenomenalno!

'Dizajneri gravitiraju prema velikim međunarodnim gradovima, kao što su Berlin, Amsterdam, London i teško ih je nagovoriti da se presele u središnju Njemačku', kaže Fogarty.

Paul Gaudio, kreativni direktor Adidasa najavio je da će Adidas otvoriti mali kreativni studio u New Yorku u Brooklynu 2015. kojeg će voditi tri mlada dizajnera obuće koje je vrbovao iz Nikea s ciljem da istraži smjer dizajna za brand.

U Adidasu je zaposleno oko 52.500 radnika, a njih 3.900 radi u sjedištu u Bavariji. Iz kompanije su poručili kako žele svake godine zaposliti novih 100 do 150 zaposlenika koji bi radili u sjedištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene