Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abbas: Sastanak u Annapolisu je postigao cilj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas ocijenio je u subotu da je međunarodni sastanak u Annapolisu postigao svoj cilj i pokrenuo pregovore između Izraelaca i Palestinaca.

- Glavna svrha konferencije u Annapolisu bila je pokrenuti pregovore Palestinaca i Izraelaca i to se dogodilo, rekao je Abbas tijekom posjeta Kairu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Vladimir Putin i Mahmoud Abbas (Foto: AFP) Sastanak u Moskvi Nakon izraelskog premijera Netanyahua, s Putinom se sastao palestinski predsjednik

- Neki su bili poneseni iluzijama da će u Annapolisu početi pregovori ili da će biti zaključen sporazum, rekao je nakon razgovora s egipatskim predsjednikom Hosnijem Moubarakom.

Tijekom sastanaka u Annapolisu Izraelci i Palestinci su se obvezali da će odmah početi pregovore o rješenju sukoba kako bi postigli mirovni sporazum do kraja 2008.

Na pregovorima će se razmatrati ključna pitanja za svako rješenje: granice buduće palestinske države, sudbinu Jeruzalema i palestinskih izbjeglica.

Palestinsku ekipu vodit će bivši premijer Ahmed Qorei, precizirao je Abbas i dodao da će se nakon Annapolisa održati još dva sastanka, u Parizu i u Moskvi.

Do kraja mjeseca će se u Parizu održati sastanak međunarodnih donatora kako bi se koordinirao program trogodišnje pomoći Palestincima.

Nakon konferencije u Annapolisu, Abbas je ocijenio da je "vlak postavljen u tračnice". 

- Zbog postignutog rezultata smo optimisti. Mislim da smo postigli cilj radi kojega smo došli, istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene