Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bilo je sigurnosnih propusta

Bizarna nesreća: 87-godišnjakinju otpuhao helikopter na parkiralištu bolnice, preminula od ozljeda

Helikopter
Helikopter Foto: Getty Images
87-godišnja Jean Langan izgubila je život nakon nesvakidašnje nesreće. Na parkiralištu bolnice otpuhao ju je helikopter koji je upravo dovozio pacijenta. Dobila je teške ozljede glave od kojih je ubrzo preminula.

Helikopter koji je slijetao na helipad bolnice Derrifold u Plymouthu otpuhao je 87-godišnjakinju koja je pala i udarila glavom. Od posljedica ozljeda Jean Langan preminula je ubrzo nakon nesreće koja se dogodila u ožujku prošle godine.

Istraga je sada pokazala kako je smrt starije gospođe posljedica sigurnosnih propusta u pozicioniranju i vođenju helipada koji se nalazi na posebnom dijelu parkirališta bolnice.

Na parkiralištu je s nećakinjom bila i Jean kad ju je otpuhao udar vjetra od elise helikoptera. U istom incidentu ozlijeđena je još jedna žena u 80-im godinama koju su u tom trenutku udarila vrata od auta i slomila joj zdjelicu. Ona se uspjela opraviti.

Pročitajte i ovo Volodomir Zelenski - 3 vrlo široki nacrti Što bi Ukrajina mogla prepustiti Putinu: U tišini traju pregovori za okončanje rata u Ukrajini

I prije su se događali slični incidenti u bolnici i provedene su istrage, ali ni jedna nije pokazala da postoji ovakva opasnost pa ništa nije podzeto kako bi se to ispravilo, javlja Independent.

Pročitajte i ovo Helikopter MORH prevozili pacijenta Vojni helikopter iznad Poljuda za vrijeme utakmice Hajduka: MORH objavio kako su kaznili posadu

"Ovo je bila neuobičajena i uznemirujuća nesreća u kojoj je letjelica bila na misiji da spasi jedan život, a nažalost rezultat je smrt jedne osobe i teške ozljede druge", kazao je istražitelj zrakoplovnih nesreća Crispin Orr i istaknuo kako je ova nesreća pokazala da se sigurnosni problemi bolničkih helipada moraju rješavati na nacionalnoj razini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene