Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazalo istraživanje

80 posto kosovskih Albanaca za stvaranje Velike Albanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 80 posto kosovskih Albanaca podupire stvaranje Velike Albanije koja bi obuhvaćala Albaniju, Kosovo i dijelove Makedonije s albanskom većinom.

Pokazalo je to istraživanje agencije Gallup, a prenose kosovski mediji. Gallupovo istraživanje Balkan monitor pokazalo je da čak 48 posto ispitanih vjeruje da bi se stvaranje nove države moglo dogoditi uskoro. U Albaniji stvaranja nove države podržava 62 posto ljudi, dok je među makedonskim Albancima podrška Velikoj Albaniji također natpolovična.

Pročitajte i ovo Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli" Donika Gervalla-Schwarz Zlosutna izjava Zastrašujuće upozorenje političarke: "Doći će do novog rata na Balkanu"

>> Srbi jedva spajaju kraj s krajem, 22 posto nema ni za hranu

Riječ je o prvom Gallupovom istraživanju o podršci stvaranju Velike Albanije, a 2004. je Međunarodna krizna skupina objavila manje istraživanje te vrste, prema čijim je rezultatima ujedinjenje svih teritorija na kojima Albanci čine većinu podržavala petina ispitanika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene