Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Test za desnu vladu

8,2 milijuna Mađara bira zastupnike i novog gradonačelnika Budimpešte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro otvorena su birališta na mađarskim lokalnim izborima, koji se smatraju prvim testom za desnu vladu premijera Viktora Orbana, javila je agencija MTI.

Oko 8,2 milijuna Mađara s pravom glasa bira zastupnike u tijelima lokalne samouprave u 3176 općina, gradova i županija. Izravno se bira i novi gradonačelnik Budimpešte.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Slika nije dostupna Nakon kritika Orban odustao od smrtne kazne

Po posljednjim ispitivanjima javnoga mnijenja, mađarska desnica ostvarit će bolje rezultate nego na parlamentarnim izborima u travnju.

Fideszu populističkog premijera Viktora Orbana predviđa se čak 63 posto glasova, a oporbenim socijalistima svega 17 posto, javlja slovenska STA. Krajnje desna stranka Jobbik mogla bi doći do 10 posto glasova.

>> Mađarska: Fidesz osvojio dvotrećinsku većinu

Po prvi put od pada željezne zavjese Budimpešta će gotovo sigurno dobiti gradonačelnika iz redova desnice. To će biti Istvan Tarlos, kandidat Fidesza. Birališta se zatvaraju u 19 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene