Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa je eskalirala

Muškarac (78) upucao susjeda koji je šišao stabla uz njihov posjed: "Rekao mi je da gledam svoja posla"

Ilustracija
Ilustracija Foto: AP via Guliver Image
Edward Druzolowski izvukao je pištolj i susjedu zaprijetio da se makne. Kada je on to odbio, upucao ga je, a policiji je ispričao kako je došlo do sukoba.

Edward Druzolowski, 78-godišnji muškarac iz Floride, navodno je pucao i ubio svog susjeda Briana Forda (42) koji je rezao drveće duž njihovih posjeda. Pucnjava je prijavljena u 19:13 sati u nedjelju u DeLeon Springsu, u blizini grada Orlanda, priopćio je ured šerifa Volusije.

Druzolowski je uhićen zbog ubojstva drugog stupnja, piše ABC News.

U pozivu hitnoj pomoći supruga Edwarda Druzolowskog rekla je da je njezin suprug "samo htio preplašiti" susjeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan mališan preminuo Bio je to paravan za drogu: Nakon što se četvero djece predoziralo u vrtiću, policija otkrila šokantne detalje

78-godišnjak je policiji rekao da je prišao Fordu i rekao mu "da ode s posjeda, a Brian je rekao nešto poput 'gledaj svoja posla', nakon čega je uslijedilo nekoliko psovki", stoji u sudskim dokumentima. 

Druzolowski je tvrdio da je uperio pištolj u Forda, koji je tada "rekao nešto poput: 'Hoćeš li me upucati?' i približio se".

Pročitajte i ovo Kuća horora u Poljskoj - 2 nisu bili obična obitelj FOTO Ovo je kuća horora u kojoj su pronađene mrtve bebe: "Čulo se vrištanje djevojaka, policiji je prijavljeno da otac spava s kćerima"

Još jednom ga je, tvrdi, upozorio da stane. No, kako je Druzolowski rekao istražiteljima, "Brian je nastavio hodati prema njemu i tada je prvi put povukao okidač."

Ispričao je i da u njegov pištolj stane šest metaka, ali da prva dva mjesta u spremniku drži prazna iz sigurnosnih razloga. Brian je čuo škljocaj pištolja i nastavio hodati prema njemu, pa je 78-godišnjak povukao okidač drugi put. No, ovoga puta vatreno oružje je opalilo i on je upucao susjeda.

Pročitajte i ovo Nikita Piil Krikovi u susjedstvu Rotvajleri brutalno napali svoju vlasnicu: "Sve što sam mogao učiniti bilo je gledati kako trgaju djevojku"

Pored Fordovog tijela pronađena su dva noža, stoji u dokumentima.

Druzolowski je kazao da nije razmišljao pozvati policiju jer nije mislio da će sukob ovako završiti. Također je ispričao "da se bojao da bi ga Brian ozlijedio ili ubio da ga ne upuca", a napomenuo je i da "ima osteoporozu, zbog čega bi trpio jake bolove i da ga je susjed samo gurnuo na tlo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene