Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćena samo dvojica

Ovaj je tunel iskopalo 130 zatvorenika i pobjeglo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 130 zatvorenika pobjeglo je u ponedjeljak iz zatvora u Meksiku iskopavši tunel dug 6,5 i širok 1,2 metra.

Vlasti u Piedras Negrasu u Sjevernoj meksičkoj državi Coahuila u srijedu su medijima pokazali tunel kroz koji je navodno u ponedjeljak u masovnom bijegu iz zatvora izašlo više od 130 zatvorenika. Tunel je dug 6,5 metara i ima 1,2 metra u promjeru. Nakon što su izišli iz tunela, zatvorenici su pobjegli prerezavši žičanu ogradu, priopćile su vlasti.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Slika nije dostupna mup nema informacije o incidentu U nevjerojatnom pokušaju bijega iz zatvora ozlijeđeni policajci: Pobuna prekinuta tek nakon dolaska pojačanja

>> Venezuela: U zatvorskoj pobuni 28 poginulih

Federalna policija i meksička vojska, uključujući i 70 pripadnika elitne vojne postrojbe specijalnih snaga, u potrazi su za odbjeglim zatvorenicima. Vlasti sumnjaju da je bijeg organizirao Zetas narkokartel, vjerojatno kako bi popunili svoje redove.

>> Zatvorenici pedaliraju za manju kaznu i osvjetljavaju centar grada!

Zatvorenici koji nisu pobjegli rekli su kako su crteže tunela za bijeg izradili članovi Zetas kartela, te kako su čak i oni koji nisu članovi bili prisiljeni pobjeći s njima. Policija također istražuje je li ovaj masovni zatvorski bijeg povezan s nedavnim krađama putničkih autobusa. Naime, policija smatra kako bi se ti autobusi mogli koristiti za prijevoz bjegunaca.

>> Za svaku pročitanu knjigu 4 dana zatvora manje!

U posljednjih nekoliko masovnih bijegova iz zatvora u Meksiku vrlo važnu ulogu imali su i zatvorski čuvari koji su bili u dogovoru sa zatvorenicima, a šesnaestorici je čuvara i zavorskih službenika određen istražni pritvor. Upravitelju zatvora, dvojici njegovih glavnih pomoćnika i trinaestorici drugih zatvorskih zaposlenika određen je 40-dnevni kućni pritvor, zbog mogućih optužbi. Od 130 odbjeglih zatvorenika, policija je zasad uspjela uhvatiti samo dvojicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene