456320
456320
456320
456320
456320

107-godišnja kći robova otkrila za koga će glasati: "Nikad nisam propustila izbore"

  • , 08.11.2016., 15:38
  • Autor:
  • komentara

Donella Wilson rođena je prije početka Prvog svjetskog rata, a kaže kako posebno mjesto u njenom sjećanju ima trenutak kad je Obama izabran za predsjednika SAD-a.

 
 
 
 
Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP

Donella Wilson (107) prvi je put glasala davne 1940. godine i od tada nijednom nije propustila izaći na izbore.

Rođena je 1909. godine u Južnoj Karolini, a roditelji su joj bili oslobođeni robovi.

"Nikad nisam mislila da ću dočekati ovaj dan. Imam više od 100 godina. Nismo znali napisati riječ "glasanje" niti smo znali što ona znači", prisjeća se Donella izazova s kojima su su se suretali afroamerikanci.

Svjedočila je mnogim povijesnim događajima, ali tvrdi kako će izbor Baracka Obame za predsjednika SAD-a zauvijek ostati u sjećanju.

Danas će glasati za Hillary Clinton, javlja wistv.com.

"Raduje me što ćemo imati prvu ženu predsjednicu. To je nevjerojatna čast i dragocjen dar od Boga", kaže Wilson.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se