Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zickler naslijedio Bazinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački napadač 32-godišnji Alexander Zickler koji igra u Red Bull Salzburgu, proglašen je za najboljeg nogometaša u Austriji u 2006. godini.

U izboru koji organizira austrijska novinska agencija APA, Zickler je dobio 36 glasova. Na drugom je mjestu Francuz Jocelyn Blanchard (Austria Beč) sa 14 glasova, a treći je Sanel Kuljić (FC Sion) sa 9 glasova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: Vastić ipak na popisu Austrije Slika nije dostupna Austrija: Ivica Vastić u 38. godini nogometaš godine

Zickler je 12 godina igrao u njemačkom Bayernu, a u Red Bull Salzburg stigao je 2005. godine. U 49 nastupa za Red Bull Salzburg zabio je 25 golova, od čega 16 ove sezone.

Hrvatski vratar Željko Pavlović (35), koji brani za Wacker Tirol,
zauzeo je osmo mjesto u glasovanju za najboljeg nogometaša u Austriji. Pavlović je karijeru započeo u sarajevskom Željezničaru. Tijekom karijere promijenio je brojne klubove, branio je i u zagrebačkom Dinamu, NK Zagrebu, LASK-u iz Linza, Anderlechtu, Salzburgu, FC Kaerntenu, a od 2004. je u Wacker Tirolu. Za hrvatsku je reprezentaciju nastupio u sedam utakmica, a od toga šest su bili prijateljski susreti.

APA izbor za najboljeg nogometaša u Austriji organizira od 1984. godine, a prvi slavodobitnik bio je Herbert Prohaska.

Hrvatski su nogometaši četiri puta bili izabrani za najboljeg
nogometaša u Austriji - Ivica Vastić u tri navrata (1995., 1998. i 1999.), a Mario Bazina prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene