Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zenit osvojio Kup Uefa, Križanac proslavio hrvatskom zastavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši ruskog prvoligaša Zenita iz St Petersburga pobjednici su Kupa UEFA. U finalnom susretu odigranom u Manchesteru Zenit je pobijedio škotski Rangers 2:0 i tako postao drugi ruski klub koji je nakon moskovskog CSKA slavio u Kupu Uefa.

Zenit je bio bolji tijekom cijelog susreta i posve je zasluženo podigao pobjednički pokal. Rangers se, kao i većinu utakmica ove sezone, branio te pokušavao nešto načiniti u kontrama i nakon prekida. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKCIJA NA POLJUDU Policija objavila koliko je osoba privedeno i uhićeno na utakmici Hrvatske i Francuske Slika nije dostupna Kup UEFA: Birkirkara - Hajduk 0-3

Međutim, ovoga puta nije im uspjelo. Zenit je prema suparničkim vratima uputio 19 udaraca, imao je devet kornera, te daleko veći posjed lopte (56/44). U prvom poluvremenu škotska obrana je savršeno radila i Zenit je usprkos velikoj inicijativi bio bezopasan. 

U nastavku utakmice gledali smo nešto otvoreniji Rangers, koji je bolje otvorio drugo poluvrijeme. Međutim, Škoti su se vrlo brzo vratili okušanoj formuli. 

Utakmica je prelomljena u 72. minuti kada je Anjukov sjajnom asistencijom izbacio cijelu škotsku obranu i gurnu u priliku Denisova koji nije pogriješio. Rangers je potom sve karte bacio u napad, no u trećoj minuti nadoknade točku na i stavio je Zirianov.

Zenit St Petersburg - Rangers 2:0

Manchester. Stadion Manchester - 47.720 gledatelja; Sudac: Peter Frojdfeldt (Švedska)

Strijelci: 1:0 Denisov (72), 2:0 Zirianov (90+3);

Žuti karton: Malafejev

Zenit: Malafeev - Anjukov, Širokov, Križanac, Širl - Denisov, Timoščuk, Zirianov - Fajzulin (od 90+2 (Dong-Jin), Aršavin, Fatih Tekke

Rangers: Alexander - Broadfoot, Weir, Cuellar, Papac (od 77. Nacho Novo) - Whittaker (od 86. Boyd), Hemdani (od 80. (McCulloch), Ferguson, Thomson, Davis - Darcheville

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene