Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Usmanov povećao udio u Arsenalu na 23 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski tajkun Ališer Usmanov nastavio je s kupovinomn dionica engleskog premierligaša Arsenala i trenutačno je u njegovom vlasništvu 23 posto "Topnika". pakrt od 2 posto Usmanov je platio oko 6 milijuna funti, tj. oko 10.000 funti po dionici.

Posljednjom transkacijom Usmanov je kupio 2 posto dionica i sasvim se približio cilju - vlasništvu nad 25 posto dionica londonskog kluba. Ruski tajkun je prve dionice kluba (14.58 posto) u čijim redovima igra napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva kupio u kolovozu od bivšeg dopredsjednika kluba Davida Deina za 75 milijuna funti. Potom je u rujnu kupio dodatnih 6.42 posto, a sada još 2 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve preuzela policija U Glinskim Poljanama našla arsenal oružja: Na tavanu bila i zolja i više kilograma TNT-a Slika nije dostupna Mnogi skrivaju arsenale Mogli su naoružati malu vojsku: Rekordnu količinu oružja zaplijenili kod Siska, automatske puške čest ulov

"Kada steknem više od 25 posto dionica imat ću kontrolni paket i dobit ću pravo veta prilikom donošenja odluka," poručio je jedan od ruskih "kraljeva" čelika težak više od 3.5 milijardi dolara. 

Bez 25-postotnog paketa, prema izjavama jednog od direktora Arsenala Keitha Edelmana, Usmanov bi imao vrlo mali utjecaj na bilo kakve odluke. Mogao bi primjerice staviti veto na odluku o promjeni imena, ili nešto takvo, objasnio je Edelman. 

Arsenal je početkom ovoga tjedna objavio kako je u protekli 12 mjeseci zaradio 285 milijuna eura, čime je postao drugi najbogatiji klub na svijetu nakon španjolskog velikana Real Madrida (285). Topnici su tijekom fiskalne godine koja u Velikoj Britaniji traje od 6. travnja jedne do 5. travnja sljedeće godine, zaradili čak 274 posto više nego godinu dana ranije kada su utakmice igrali na Highbury. 

Nakon prelaska na novi Emirates stadion u blagajnu Arsenala se nakon svake utakmice slije tri milijuna funta, dvostruko više nego na Highburyu. Arsenal je tako izbio na prvo mjesto najbogatijih klubova na "Otoku" stisnuvši s vodeće pozicije Manchester United (242) i Chelsea (217). Stoga nije niti čudo što Usmanov pokušava preuzeti klub.

Trenutačno je osam engleskih premierligaša u stranim rukama - Aston Villa, Chelsea, Liverpool, Fulham, Portsmouth, West Ham, Manchester United i Manchester City, a uskoro bi mogao "pasti" i Birmingham City.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene