Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skupština HNS protekla mirno, Marković najavio početak radova u kampu HNS-a u Tuheljskim Toplicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom hotelu Sheraton danas je održana Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Premda se posljednjih dana kroz medije nagađalo hoće li dio članova skupštine pokrenuti pitanje smjene predsjednika HNS-a Vlatka Markovića cijeli skup je prošao bez povišenih tonova i rasprave, a sva izvješća su prihvaćena jednoglasno.

Od 51 člana na Skupštini se pojavilo 49 zastupnika, nisu se pojavili jedino predstavnici Šibensko-kninske županije Ante Kulušić i Goran Pauk koji su bili spriječeni službenim obvezama. Dnevni red je bio sročen u sedam točaka koje su imale čak 44 podtočke pa je skup trajao skoro tri sata, a Skupštinu je vodio Josip Friščić, predsjednik HSS-a, te član IO i Skupštine HNS-a.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader dva tjedna Bivši premijer Sanader je u Krapinskim toplicama nakon manjeg zahvata na kralješnici Slika nije dostupna župan pokrenuo akciju Nagrade na mala vrata: Možete besplatno u toplice, ako se cijepite, ali postoji jedan uvjet

Jedna od glavnih točki dnevnog reda bilo je usvajanje završnog računa za 2007. godinu, te verifikacija proračuna za 2008. godinu. Savez je u protekloj godini zaradio 65 milijuna 619.815 tisuća kuna, dok su rashodi iznosili 63.208.524. HNS je tako u 2007. godini ostvario 2.411.291 kuma suficita. Blagajnu su najviše napunili prihodi od marketinga koji su iznosili nešto više od 28 milijuna kuna, te prihodi
od prodaje ulaznica hrvatske reprezentacije koji su bili 7.65 milijuna kuna. Prihodi iz proračuna su iznosili 1.74 milijuna kuna, a od raznih članarina i naknada 2.25 milijuna kuna. Najviše novca "pojeli" su troškovi aktivnosti Saveza koji su iznosili 23.9 milijuna kuna, od čega se 9.78 milijuna kuna odnosi na kvalifikacije utakmice A reprezentacije, a 5.29 milijuna kuna na nagrade i naknade A vrste. 

Nešto više od 10 milijuna kuna (10.144) utrošeno je na razne usluge - telefon, prijevoz, održavanje vozila i inventara, komunalije, zakupnine, grafičke i intelektualne usluge.... Zanimljivo na troškove neuspješne kandidature za Europsko prvenstvo 2012. godine utrošeno je 3.63 milijuna kuna, što je za 1.5 milijuna kuna veći iznos od planiranog (2.11).

Za 2008. godinu, u kojoj je Europsko prvenstvo u Austriji i
Švicarskoj, očekuju se 145 milijun kuna prihoda, pri čemu bi samo od marketinga, prodaje ulaznica, te sudjelovanja na EP-u HNS zaradio 126 milijuna kuna.

- Kandidatura za EP je naša teška rana. Uložili smo veliki napor u kandidaturu, no kada danas gledamo shvaćamo što je moglo odlučivati, kazao je Marković u svom govoru dodavši kako se nada da će u ovoj godini početi radovi u kampu HNS-a u Tuheljskim Toplicama, te naglasivši da je HNS brand koji u našoj zemlji nije lako nadmašiti.

Na današnjem zasjedanju Skupštine trebao se usvojiti i novi Statut saveza, međutim kako dopredsjednik UEFA-e Senes Erzik zbog poslovnih obveza nije mogao doputovati u Zagreb, odluka o statutu biti će donešena na idućoj Skupštini koja je na rasporedu u svibnju. Naime, FIFA i UEFA inzistiraju da Statut nacionalnih saveza bude usaglašen s njihovim aktima i prilikom njegova donošenja na sjednici mora prisustvovati i predstavnik UEFA-e.

Na Skupštini je bilo govora i o programu reprezentacije, radu
Akademije trenera i sudaca, licenciranju klubova, Kongresu UEFA-e u Zagrebu i suradnji s dijasporom. Dodijeljeno je i nekliko priznanja. 

Tako je HNS dobio priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za najveću promociju hrvatskog sporta u svijetu. Ovu nagradu HNS je dobio treći put zaredom, te peti ukupno. Nagrade, i to Europske nogometne federacije (UEFA), dobili su Otvorena zabavna škola nogometa, Zagrebačka županija za aktivnost veterana, ŽNS Splitsko dalmatinski za aktivnost u malom nogometu, Srednja škola za aktivnost osoba s
poteškoćama, a od HNS-a NK Osijek za 60. godina djelovanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene