Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sampdoria - Hajduk 1:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u 1. kolo Kupa UEFA nakon što su u uzvratnom dvoboju 2. pretkola protiv talijanske Sampdorije u Genovi odigrali 1-1. Kako je u prvoj utakmici u Splitu bilo 1-0 za talijanskog predstavnika, Sampdoria je slavila ukupnim rezultatom 2-1.

Splićani se niti u Genovi pod vodstvom novoga trenera Sergija Krešića nisu uspjeli riješiti svoje kronične boljke ove sezone, pogotovo na gostovanjima - neefikasnosti. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu Slika nije dostupna Italija: Sampdoria - Juventus 3:3

Stoga, iako su u obje utakmice bili ravnopravni suparnik uglednom talijanskom prvoligašu, neće nastaviti natjecanje u 1. kolu Kupa UEFA među 80 sastava koji će pokušati izboriti ulazak u natjecanje po skupinama.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Hajduk je imao u 15. minuti. Prvo je Linić dobrim udarcem sa 25 metara prisilio vratara Mirantea da odbije loptu u korner, a nakon udarca iz kuta Cernata Pelaić je glavom s pet metara poslao loptu pored vratnice.

Sampdoria je povela nakon svoje prve opasne akcije na utakmici. Volpi je ubacio u kazneni prostor, Montella je tukao glavom, Tomić je uspio obraniti, ali lopta se odbila do Maggija na kojega je neoprezno nasrnuo Ljubičić i češki sudac je pokazao na bijelu točku. Vincenzo Montella je sigurno izveo kazneni udarac i udvostručio ukupno vodstvo talijanske momčadi.

U drugom poluvremenu Sampdoria je znalački čuvala stečenu prednost iako je Hajduk izjednačio na 1-1. Splićani su prvi put uspjeli zaprijetiti u 74. minuti, ali Verpakovskis se nije najbolje snašao pred vratima nakon kornera.

Izjednačenje nije uslijedilo iz neke smislene akcije već iz prekida. Ljubičić je srušen na više od 25 metara od gola Sampdorije iskosa s desne strane. Slobodan udarac izveo je Hajdukov kapetan Mirko Hrgović, lopta je okrznula jednog od igrača Sampdorije u živom zidu, te se od lijeve vratnice odbila u mrežu.

Iako se do kraja utakmice igralo još 10 minuta, a Hajduku je bio potreban još jedan pogodak za prolazak dalje, naš sastav nije uspio čak niti izvršiti pritisak prema suparničkim vratima, a kamoli doći do prilike za postizanje pogotka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene