Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roland Garros: Karanušić u glavnom turniru, Ančić na Seppija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Parizu je danas objavljen ždrijeb 1. kola teniskog grand slam turnira u Roland Garrosu, a najtežeg protivnika izvukao je Mario Ančić.

On u prvom kolu ide na Talijana Andreasa Seppija, kojeg je nedavno pobijedio u Davis Cupu. Ukoliko prođe u drugo kolo čeka ga jedan od kvalifikanata, a već u trećem kolu protivnik bi mu bio prvi igrač svijeta Roger Federer. Ančić je najbolji rezultat na pariškom grand slamu ostvario prije dvije godine, kada je igrao u četvrtfinalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP ulazna lista: Karlović napredovao tri mjesta Slika nije dostupna ATP lista: Karlović najbolje plasirani hrvatski tenisač

Ivo Karlović na početku ima za protivnika 106. igrača svijeta Kolumbijca Alejandra Fallu, a u drugom kolu bi išao na boljeg iz dvoboja između Francuza Benneteaua i Amerikanca Spadeae. Karlović u Roland Garrosu nikad nije prošao dalje od drugog kola.
 
Marina Čilića, kojemu je ovo drugi puta u karijeri da igra u Roland Garrosu, u prvom kolu očekuje Nizozemac Robin Haase. S Nizozemcem je igrao samo jednom, dobio ga je ove godine u Chennaiju. U slučaju prolaza Čilić bi u sljedećem kolu išao na boljeg iz susreta Švicarca Wawrinke i Nijemca Kohlschreibera

Ivan Ljubičić, koji je prije dvije godine igrao polufinale u Parizu, na startu ide na Francuza Erica Prodona (115. na ATP listi). Ukoliko prođe prva dva kola, Ljubičića bi u trećem krugu vjerojatno čekao Rus Nikolaj Davidenko.

Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati još jednog tenisača Roka Karanušića, koji je nastup izborio kroz kvalifikacije. Karanušić je u zadnjem kolu kvalifikacija pobijedio Peruanca Ivana Mirandu sa 6:3, 6:1. Svog protivnika u prvom kolu Karanušić tek treba doznati.

Karanušiću će to biti drugi nastup na Roland Garrosu, a prvi je okončao 2006. porazom u 1. kolu od Argentinca Gaudia.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene