Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puškaša ispratili mnogi uglednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je u Budimpešti pokopan jedan od najvećih nogometaša u povijesti - Ferenc Puškaš, koji je umro 17. studenoga u 79. godini. Puškaš se posljednjih šest godina borio s Alzhajmerovom bolešću.

Njegov posljednji ispraćaj pratilo je nekoliko desetaka tisuća ljudi.
 
Počast su mu odali mađarski predsjednik i premijer, mnoge svjetske nogometne legende te brojna izaslanstva nacionalnih nogometnih saveza.

Pročitajte i ovo Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina" Slika nije dostupna Umro Ferenc Puškaš

Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Najdirljivi trenutak sa Puškaševa sprovoda bio je kad se od njega oprostio njegov suigrač iz mađarske reprezentacije Jeno Buzanszky, koji je uz Gyulu Grosicsa jedini živi član legendarne "mađarske lake konjice". ,

Puškaš je bio najbolji igrač mađarske reprezentacije, koja je
50-tih godina prošlog stoljeća bila najbolja nogometna družina na svijetu. 

Tadašnja mađarska reprezentacija je na Olimpijskim igrama u
Helsinkiju 1952. osvojila zlatnu medalju, a na SP 1954. osvojili su drugo mjesto. Godine 1953. su na Wembleyu deklasirali Englesku sa 6:3. Bila je to prva pobjeda jedne strane momčadi protiv "Gordog Albiona" u engleskom nogometnom hramu.

Tijekom karijere igrao je za samo dva kluba, Honved i Real Madrid. 

S Realom je tri puta osvojio Kup prvaka, a posebno je ostala upamćena njegova predstava iz finala 1960., kada je u pobjedi protiv Eintrachta 7:3 postigao četiri gola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene